Трећи дан Скупа „Теологија у јавној сфери”

Седми годишњи скуп „Теологија у јавној сфери”, током свог трећег и посљедњег радног дана одржавања, изњедрио је и три кратка предавања, једну, посљедњу од три, промоцију књиге и посљедњу, четврту по реду, панел дискусију.
У културном центру Требиње, најприје су одржана три кратка предавања: прво предавање др Здравка Зупца, инжењера фирме „Октон” из белгијског града Гента, под насловом „Четврта индустријска револуција”, одмах затим услиједило је предавање „Климатске промјене: колико је човјек покварио свијет?” Луке Илића, са београдског Института за физику, а посљедње, треће кратко предавање одржао је доц. др Оливер Тошић, са Филозофсог факултета у Београду, под називом „Духови, привиђења и остале визуелне илузије”.

фото Јован Видаковић

У музеју Херцеговине Требиње, средином дана приређен је разговор о књизи мср Стојанe Валан „Достојевски и појам одговорности код Емануела Левинаса”, са којoм је разговарао доц. др Андреј Јефтић.

фото Марко Вучинић

Посљедњи садржај овогодишњег Скупа била је панел дискусија са темом „Осјећај кривице: између здравог и патолошког”, током које су мишљења размијенили: др Миро Јаковљевић, са Медицинског факултета Универзитета у Загребу, др Миклош Биро, са новосадског Филозофког факултета и отац Гоко Перовић, ректор Богословије „Светог Петра Цетињског” са Цетиња.
У препуној сали Културног центра Требиње, непосредно по завршетку поменуте панел дискусије, присутнима, али и свима онима, који су догађај пратили путем медија и друштвени мрежа, обратио се протопрезвитер ставрофор Владан Перишић, предсједник Центра за философију и теологију Требиње, који је затварајући Скуп, захвалио на подршци епископу Димитрију, свим организаторима, учесницима, медијима и публици Седмог годишњег скупа „Теологија у јавној сфери”.

фото Јован Видаковић

Особа за културу и медије Епархије ЗХиП,
Бранислав Рајковић, ђакон