Недјеља Православља у Невесињу

Прва седмица Часнога поста у невесињском Саборном храму почела је вечерњим богослужењима на којима се читао покајни канона Светог Андреја Критског, а у сриједу и петак служена је Св. Литургија Пређеосвећених дарова.

На Теодорову суботу мјесни свештеници служили су Литургије  у сеоским храмова и причешћивали по домаћинствима вјернике који нису били  y могућности да дођу у храм.

У Недјељу, 08. 03. 2020. год. када славимо побједу иконопоштовалаца над иконоборцима, у Саборном храму Вазнесења Христовог у Невесињу, Свету Литургију Василија Великог служио је јереј Славко Лаловић уз саслужење многобројног вјерног народа. Веома радује чињеница да је велики број вјерника приступио Светој Чаши из које су примили Свето Причешће и тиме на најбољи могући начин показали како треба да се припремамо да би у радости дочекали празник Васкрсења Христовог.

У наредне четири седмице, уз Божију помоћ,  планирано је да се одрже  предавања на разне духовне теме, а предавачи ће бити еминентни професори и свештеници из наше и других епархија СПЦ.