Представљање књиге “100 Сизифових правописних правила“ Бојана Јокановића у суботу у Мостару

Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета“ Градски одбор Мостар у суботу 14. марта са почетком у 13 часова у Владичанском двору у Мостару организује радионицу и представљање књиге “100 Сизифових правописних правила“ теолога, професора православне вјеронауке и ђакона Саборног храма Рођења Пресвете Богородице у Добоју Бојана Јокановића.

Јокановић ће одржати радионицу за дјецу која похађају Просвјетину школу српског језика, историје и културе у Мостару, а том приликом биће представљена и књига, као и изложба о Сизифовој борби за ћирилицу и правопис.

Књига “100 Сизифових правописних правила“ и едукативне карте “Сизифова правописна правила“, чији је издавач Вулкан, биле су најпродаваније штиво за дјецу на овогодишњем Међународном београдском сајму књига.

Са књигом “100 Сизифових правописних правила“ Бојан Јокановић приближио је правила српског језика малишанима и старијим генерацијама на забаван и једноставан начин.

Кроз ову књигу све језичке недоумице нестају, јер се уз помоћ занимљивих илустрација памте правописна правила и на јединствен начин показује како да ријеше језичке, правописне и граматичке недоумице.

Јокановић је уложио много љубави, знања и труда када је ријеч о овој књизи, а за постигнут успјех скромно каже да су заслужни сви они који су препознали његову љубав и истинску борбу за правопис српског језика. Јокановићев рад на друштвеним мрежама прати више од осамдесет хиљада људи.

Из “Просвјете“ позивају све заинтересоване да присуствују радионици и представљању књиге уз које ће бити постављена и изложба.

Извор: topportal.info