Благовјештењско славље у Дубровнику

И ове године, по 223. пут од службеног оснивања Српске православне црквене општине и парохије, прослављена је заједничка слава свих православних Дубровчана, а 136. пут у велељепном храму Благовјештења у Граду. Свету архијерејску литургију је служио наш епископ преосвештени Григорије уз саслужење више свештеника. Епископу су саслуживали прота-ставрофор др Владан Перишић из Београда, протојереј Милић Драговић из Ужица, јеромонах Димитрије из ман. Тврдоша, прота-ставрофор Стеван Ковачевић из Требиња, о. Небојша Коловић из Билеће, мјесни пароси протојереји-ставрофори Горан Спаић и Славко Зорица и епископови ћакони Владимир Вукановић и Павле Ратковић. Врло складно је пјевао хор Св. Василија Острошког и Тврдошког из Требиња под сигурном руком Госпође Стојанке Гудељ.
Епископ је надахнутом бесједом поучио вјерни народ који је испунио наш велики храм. У бесједи је истакао значај овог величанственог догађаја и празника који је основ нашега спасења.

Бесједа Еп. Григорија

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Управа црквене општине је за све присутне приредила послужење.

фото Папић Момчило