Епископ Димитрије упутио писмо подршке и саосјећања фрањевачкој заједници у Међугорју

Његово преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, заједно са свештенством и монаштвом, а у име свих епархиота наше Епархије, упутио је писмо подршке и саосјећања Жупном уреду Светог Јакова у Међугорју, а након сазнања да су чланови ове обитељи, као и поједини штићеници Мајчиног села, обољели усљед пандемије болести „Covid-2019″, као и да су од инфекције вирусом „SARS-CoV-2″ угрожени и Читлук и Бротњо.

У поменутом писму Епископа Димитрија каже се:

Драга браћо и сестре, вијест коју са пажњом слушамо ових дана да се корона вирус проширио на неке од вас, а готово све ставио у карантин, дубоко нас је растужила и забринула. Изражавамо најдубље саосјећање са обољелим сестрама и браћом. Наше жеље претачемо у усрдну молитву Сину Божијем Љекару и Исцјелитељу да буде милостив. Молимо се да пружи Своју руку пуну исцјељења и лијека те подари здравље обољелим, заустави даље ширење вируса а све да надахне трпљењем, истрајношћу и надом. Посебно молитвено вапијемо да сачува дјецу, штићенике Мајчиног села, све запосленике и њихове породице. На вашу жупу, Читлук и читаво Бротњо призивамо милост и покров Пресвете Богородице брзе помоћнице и сигурне заступнице.
 
На ове ријечи Епископа Димитрија, ријечима захвалности, у име фрањевачког братства у Међугорју, одговориo је жупник фра Маринко Шакота, између осталог пишући: 
 
Od srca Vam hvala na Vašoj bratskoj brizi i ljubavi! Jako ste nas dirnuli ovim pismom podrške! … Primite iskrenu zahvalu i bratske pozdrave iz našeg franjevačkog bratstva u Međugorju!
 
Представник Епархије ЗХиП за културу и медије
Бранислав Рајковић, ђакон