„Из уста дјеце и одојчади начинио си Себи хвалу“. Мт.21,16

Лазарева субота, Врбица, празник је који  дјеца увијек дочекују са много радости. Седмица пред Лазареву суботу  у Продуженом боравку требињске школе „Вук Караџић“ увијек је била испуњена посебном радошћу, пуна креативности и спремања за празнике који долазе.

Вријеме и ситуација у којој смо се нашли физички нас је дистанцирала, али не смијемо дозволити да будемо и социјално дистанцирани нити да нам контакти буду искључиво повезани са наставом и учењем. Ученици и актив наставника Продуженог боравка су то показали и на дјелу.

Као и сви спријечени да учествују  у традиционалној  литији на Лазареву суботу, одлучили су да вријеме проведено у кругу породице искористе и направе сами своје вјенчиће од врбових гранчица. Осим вјенчића, писали су и поруке за своје другаре, учитељице, а понеко је направио и послао вјенчић као изненађење које чека другара у дворишту. На овај начин симболично су представили поздрав Христу, који је улазио у Јерусалим.

Отац Јустин Поповић је често говорио да ће нас дјеца и цвијеће оправдати пред Богом. Зато, радујмо се сви духовном радошћу, али оном искреном, нaјчистијом, као што се радују ова дјеца, узвикујући „Слава на висини Богу“.

Вјероучитељица, Жанела Пажин