„Да виде који не виде…“ – Света архијерејска литургија у Требињу

И рече Исус: За суд ја дођох у овај свијет, да виде који не виде, и који виде да постану слијепи.
 
У Недјељу када се сјећамо Христовог исцјељења слијепога од рођења, и у дан спомена на Светитеље Кирила и Методија, као и на Светог Никодима Српског, Црква Божија, сабрана у требињском Саборном храму служила је Свету литургију, предвођена својим Епископом Димитријем.

Говорећи и о овонедјељном еванђеоском читању, презвитер Драгиша Томић осврнуо се на главне поуке протеклих пет седмица од Васкрсења Христовог.
 
Поводом Празника просветитеља словенских, у заједници вјерних своју Славу прославило је Српско удружење „Ћирилица“ Требиње, при чему су освећени и раздијељени славски хљеб и жито. Честитајући Славу госпођи Весни Андрић, предјседници овог удружења, и њеним сарадницима, Епископ Димитрије указао је на значај Кирила и Методија за нашу културу, због које не треба да се гордимо пред другим народима и културама, као ни да пред друге излазимо са комплексом, ниподаштавајући оно што је наше, тако да се радујемо и ћирилици и знању овоземаљском али да се радујемо и знању с више – вјери Христовој, рекао је Епископ Димитрије.
 
Бранислав Рајковић, ђакон