Вазнесење Христово – Света архијерејска литургија у Бијелом Пољу

… Узнио си се у слави Христе Боже наш, не одвајајући се никако већ остајући присутан …

У слави Христовог узношења, а истовремено остајући са Њим, као што говоре ријечи Кондака Празника Узношења Христовог, бјелопољска црквена заједница, односно Парохија трећа мостарска прославила је своју Славу.
 
У Храму на Бољани, који је посвећен овом великом Господњем Празнику, тим поводом Евхаристијским сабрањем началствовао је Епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, уз саслужење мјесног пароха, мостарских и коњичког свештеника, требињског ђакона, чтечева требињских, благајских појаца и вјерног народа бјелопољског и мостарског.
 
Епископ Димитрије у својој бесједи говорио је о значају самог Празника, а након опхода око храма, молитве за све присутне и помена упокојених, указао је и на значај заједничког сабирања и непрестаног узрастања – узношења.
 
Након Трпезе Господње, присутни су наставили заједничарење у порти овог бјелопољског храма, ишчекујући прославу Силаска Духа Светога у мостарском Катедралном храму, кличући заједно са цијелом васељеном;
 
Узнио си се у слави Христе, Боже наш, радост учинивши ученицима обећањем Духа Светога, пошто их претходно утврди благословом, јер Ти си Син Божији, Избавитељ свијета.
 
Бранислав Рајковић, ђакон