Одржана изборна сједница Скупштине СПКД „Просвјета“ ГО Мостар

У суботу, 20. априла 2013. године, у Владичанском двору у Мостару, одржана је изборна сједница Скупштине Градског одбора Српског просвјетног и културног друштво „Просвјета“ Мостар. Уз присуство гостију, господина Велимира Авдаловића потпредсједника Главног одбора СПКД „Просвјета“ и господина Радомир Вучковића предсједника ОО СПКД „Просвјета“ Гацко, чланови Друштва на сједници изабрали су новог предсједника, потпредсједника и чланове Управног и Надзорног одбора, са мандатом од четири године. Скупштина је на сједници усвојила и Извјештај о раду Друштва у протеклом периоду, Извјештај о материјално – финансијском пословању, а усвојене су и одређене измјене Статута.

За предсједника Мостарског градског одбора Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ изабран је ђакон Бранислав Рајковић, а за потпредсједника професор Ранко Чворо. Новоизабрани Управни одбор чине: Сања Бјелица Шаговновић, Војо Вишекруна, Данило Голо, Сања Ђурасовић, Миња Пејановић, Златко Сердаревић, Радислав Тубић, Соња Шулентић и Сретенка Чихорић. Нови трочлани Надзорни одбора сачињавају: Симо Гордић, као предсједник, Јагода Сердаревић и Милена Комлен.

Новоизабрани предсједник ђакон Бранислав Рајковић, захваливши се на повјерењу, изложио је будући програм рада Друштва, између осталог рекавши: „Не треба нам ничија сједа коса, него мудрост и искуство. Не треба нам ничија младост и виталност тијела, него она снага и воља, коју такво тијело представља. А, уствари, требају нам сви…“, нагласивши да су најпотребнији јединство и слога „јер нам то не може пружити ниједан појединац или фракција, ма колико мудри, искусни, снажни и вољни били“.