Света Литургија у Томиславграду

У храму Светог Николе у Томиславграду, дана 30.5.2020. године служена је Света Литургија. Служили су отац Радивоје Круљ, парох мостарски и администратор при парохији дувањској, Предраг Црепуља, парох ливањски, те Срђан Белензада, парох веселињски.

У цијелом Томиславграду живе свега три православна вјерника. Но, храм је био испуњен вјерницима који су дошли  са свих страна да увеличају службу. Сабрало се мноштво народа, рођених Дувњака, који данас живе широм Босне и Херцеговине. Велики број људи који долазе сваке године био је спријечен да дође, с обзиром на новосталу ситуацију са коронавирусом. Литургији су присуствовали и гвардијан самостана Светог Ћирила и Методија – Сретан Чурчић, жупник дувањски, фра Славен Брекало, ефендија Амер Југо, те начелник општине Томиславграда са сарадницима, као и министрица рада, здравља, социјалне скрби и прогнаних, херцегбосанске жупаније, Василија Броћета.

Причестивши се Светим Тајнама, осветивши славски хљеб и жито, те завршивши службу,  присутни су наставили заједничарење и трпезу љубави на Мандиној Градини. Мандина Градина и село Рашћани налазе се на локалитету средњовјековног манастира Лабостина. На Мандиној Градини се тренутно гради црква Ваведења Пресвете Богородице, чије се освећење ускоро очекује, по заврштеку радова. Црква се гради понајвише захваљујући прилозима расељених Дувњака, општине Томиславград, те прилозима самостана Светог Ћирила и Методија из Томиславграда. Осликавање цркве радиће сестринство Петропавловог манастира, које је и појало на Литургији.