Састанак са реис-ул-улемом мр Хусеином еф. Кавазовићем

Његово Преосвештенство Епископ Захумско-херцеговачки и приморски и администратор Митрополије дабробосанске Г. Григорије, сусрео се данас са реис-ул-улемом Исламске заједнице у Босни и Херцеговини, мр Хусеином еф. Кавазовићем.

Сусрет је одржан у кабинету реис-ул-улеме мр Хусеина еф. Кавазовића у Сарајеву са почетком у 12:00 часова. Након искрене добродошлице домаћина, владика Григорије је у истом тону, изразио своје задовољство због сусрета, прије свега честитајући новом Реису његов избор и постављење.

На састанку је вођен пријатељски и отворен разговор у којем су се смјењивале теме од вјерских до међурелигијских али и оних које се односе на питања везана за статус Цркава и вјерских заједница у држави. Оба лидера су се сложили да је дошло вријеме за нове и квалитетније односе међу Црквама и вјерским заједницама у БиХ гдје позитивни примјери заједничке сарадње треба да буду пут којим треба ићи а да могуће проблеме треба рјешавати у духу вјере и добронамјерно, увијек разумијевајући једни друге.

Православни и муслимански свијет је увијек живио један поред другог, како кроз историју тако и данас. То је основа на којој се сарадња може оплодити на добробит и једних и других. У исказаној жељи за новим сусретом и тјешњом сарадњом, завршен је и овај, крајње пријатељски сусрет.