Владика Димитрије посјетио ђакона којег црногорска полиција четири дана држи на граничном прелазу

Епископ захумско-херцеговачки Димитрије посјетио је данас на граничном прелазу Илино брдо ђакона Константина Дојића који је са својим малољетним сином већ четврти дан заробљен на овом граничном прелазу, гдје чека да му буде одобрен улазак у Црну Гору.

Ђакон Константин већ осам година, врши свештеничку службу при Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу, а иначе је канадски држављанин.

Породица ђакона Дојића пролази кроз веома потресну и драматичну ситуацију јер припадници црногорске полиције, на непримјерен и груб начин, ђакона Константина и његовог малољетног сина који је и даље са њим на граници, држе раздвојене од ђаконове супруге и друго двоје дјеце. Црногорска полиција није, чак, дозволила да ђакон Дојић потпише пуномоћје адвоката, покушавајући на све начине да му онемогуће улазак у Црну Гору, у Никшић, гдје живи и службује, осам година.

Владика Димитрије оцјенио је да је овакво понашање припадника црногорске полиције према ђакону Константину и његовој породици крајње непримјерено и нечовјечно и надлежним установама упутио апел на разумијевање, толеранцију, братску љубав и хришћанску одговорност према својим ближњима.