Сунце нам је заједничко – посјета Мостару

У сриједу, 29. јула у посјету граду на Неретви стигло је удружење дјеце и омладине са посебним потребама из Требиња, предивног назива – Сунце нам је заједничко. Дочекали смо их раширених руку и срца најприје у Саборној цркви мостарској. Ту смо се упознали, испричали нешто о цркви, запјевали и продужили даље до фрањевачког самостана, гдје нас је угостио наш домаћин фра Ико Скоко. Потом смо отишли и до Карађозбегове џамије. Ту нас је дочекао ефендија Кенан Овчина који је радо одговарао на сва радознала питања. Мостар управо јесте град који симболично може да потврди и сам назив удружења наших пријатеља из Требиња, а то је оно што смо и хтјели да им покажемо – како је лијепо и красно кад браћа живе заједно.

Дружење смо наставили уз трпезу љубави. За крај дана и путешествија оставили смо посјету манастиру Житомислићу и цркви у Пребиловцима.

Хвала нашим другарима на труду и љубави коју несебично шире, и чекамо их опет! Хвала оцу Александру Шмањи који је био вођа пута, те Јовану Видаковићу на лијепим фотографијама!

Тијана Башић

[Not a valid template]