Принц Филип посjетио манастир Тврдош и Петропавлов манастир

Његово Краљевско Височанство принц Филип Карађорђевић у пратњи супруге принцезе Данице и сина принца Стефана посјетио је данас манастир Успења Пресвете Богородице у Тврдошу надомак Требиња.

Принца Филипа са породицом у Манастиру су дочекали Епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије и умировљени Епископ захумско-херцеговачки Атанасије са братством. Владика Атанасије говорио је принчевском пару о богатој историји ове светиње након чега је у гостопримници Манастира вођен срдачан разговор са уваженим гостима.

Обилазак Винарије манастира Тврдош био је неизоставни дио ове посјете. Принчевском пару презентована су надалеко позната тврдошка вина. Принц Филип се током обиласка винарије информисао о историјату манастирске винарије, њеним капацитетима и начину производње вина, изразивши дивљење према ономе што је видио и чуо и истичући да вина манастира Тврдош парирају најбољим свјетским винима.

Након посјета винарији манастира Тврдош, принц Филип и принцеза Даница са сином Стефаном, у пратњи Епископа Димитрија и Атанасија упутили су се у Петропавлов манастир гдје их је са сестрама дочекала Игуманија Павла.

Игуманија Павла повела је принчевски пар у обилазак манастирског комплекса а Владика Атанасије говорио је о историји Петропавловог манастира.

Игуманија Павла са сестрама приредила је трпезу љубави за уважене госте и са њима провела остатак дана у срдачним разговорима.

[Not a valid template]