Слава Светоуспењске обитељи Манастира Тврдош

Окупивши као некада апостоле, Успење Пресвете Богородице окупило је мноштво вјерних у требињском Манастиру Тврдош, чија свештена обитељ прославља овај Празник као Славу свог католикона. У навечерје Празника, Празнично вечерње са петохљебницом служио је умировљени Епископ захумско-херцеговачки и приморски Атанасије, уз саслужење старјешине требињског Преображењског храма, протопрезвитера – ставрофора Младена Жуловића, свештенства, монаштва и вјерног народа Требиња и Херцеговине.

Након Јутарњег богослужења, Светом архијерејском литургијом началствовао је Епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, а саслужујући му, Епископ Атанасије у бесједи по читању Еванђеоског зачала, говорио је о Ријечи Божијој и Божијој Мајци – Извору Живог Предања свега у нашој вјери.


По опходу око Манастира, уз молитве за ову свету обитељ, село град и крај, као и за упокојене, који почивају у манастирком гробљу, освећени су и раздијељени славски хљеб, жито и вино. Честитајући Празник и Славу сабрању се затим обратио и Епископ Димитрије, са братством манастира позивајући све и на славску трпезу.

Представник Епархије ЗхиП за културу и медије,
Бранислав Рајковић, ђакон

фото: Владо Ружић

[Not a valid template] [Not a valid template]