Радни ручак Епископа Григорија са Србима из Мостара

На иницијативу Епископа захумско-херцеговачког и приморског Господина Григорија, 9. маја 2013. године у Мостару, организован је радни ручак, којем су поред Његовог Преосвештенства присуствовали и поједини мостарски Срби, који живе у овом граду и они који су некада у њему живјели, показујући заједничко интересовање за будући живот у њему.

Након обиласка Храма Рођења Пресвете Богородице – Старе цркве у Бјелушинама, зграде Старе школе у изградњи, и градилишта Саборног храма Свете Тројице, присутни Мостарци, обишли су и новообновљено здање Владичанског двора, посебно његову ризницу и библиотеку, гдје су присуствовали и радном ручку, уз који се разговарало о даљој изградњи Саборног храма у Мостару, али и о црквеном, културно-просвјетном и привредно-економском животу српског живља у овом граду, као и о суживоту са свим другим његовим становницима.

Након обраћања присутнима Његовог Преосвештенства Епископа Григорија, затим протопрезвитера – ставрофора Радивоја Круља, те предсједника Мостарског Градског одбора СПКД „Просвјета“ ђакона Бранислава Рајковића и предсједника СПКУД „Гусле“ Радислава Тубића, пјевачке и играчке секције СПКУД „Гусле“ извеле су пригодан програм.