Славске свечаности у Невесињу поводом празника Светог Василија

Светом литургијом и славским обредима данас је у Невесињу обиљежен празник Светог Василија Острошког. Цркве у Батковићима и код невесињске болнице, као и невесињске здравствене установе име великог светитеља обиљежиле су као храмовну славу.

Свету литургију у Цркви светог Василија Тврдошког и Острошког чудотворца служио је прота Алекса Зубац уз саслужење јереја Михаила Андрића и Зорана Илића. Послије свечане литије, у присуству великог броја вјерника, обављен је обред ломљења славског колача.

Свету литургију у Цркви светог великомученика Лазара и свих мученика косовских у Батковићима служио је јереј Драго Зубац. Након славског обреда сакупљени су прилози вјерника који ће бити употријебљени за уређење мјесног гробља.

Дом здравља и Општа болница у Невесињу данас су обиљежили крсну славу. Током славских свечаности наглашено је да су ове установе понос града и да су пацијенти задовољни пруженим услугама. Изражено је очекивање да ће ускоро бити обављено и пресељење у нову болницу, задужбину Михајла Лабала.