Гимназијалка Милица Макитан прва на Међународном конкурсу „Моја отаџбина Србија“

Милица Макитан, ученица првог разреда Гимназије „Јован Дучић“ освојила је прву награду на Међународном конкурсу : ”Моја отаџбина Србија”.

Конкурс је расписао Православни дјечији часопис „Светосавско звонце“ заједно са Међународним фондом јединства православних народа почетком 2020. године. 
Милица, тада ученица 9. разреда Основне школе „Вук Караџић“, написала је и послала родољубиву  пјесму „Једна, пред Господом недјељива“. У својој пјесми Милица је истакла да су Србија и сестра јој Република Српска једна душа, један народ – недјељиве.
Због ванредне ситуације изазаване пандемијом вируса, продужен је рок пријема радова па су побједници конкурса проглашени 31.12.2020. 

Милици ово није први пут да је награђена на конкурсу који расписује „Светосавско звонце“. У 6.разреду основне школе Милица је такође освојила прву награду на тему „Коријени“, а у 8. разреду на тему „Колијевка“  награђена је посебном похвалом.

Милици, која је и члан нашег женског пјевничког хора „Света Анастасија Српска“, честитамо и желимо много успјеха у даљем раду и стваралаштву.

 
 
          
           Вјероучитељица Жанела Пажин