Манастир Житомислић – Малишани обрадовани пакетићима

Након службе у манастиру Житомислић малишанима из јужних мостарских насеља подијељени су пакетићи које је за дјецу из Мостара обезбједила Фондација ”Заједно за младе др Даница Грујичић”.

Пакетиће су добила дјеца до седам година. Подјела је организована и након службе у Бијелом Пољу, а у наредним данима ће бити подијељени и најмлађима са подручја града.

Малишани су се обрадовали даровима које данас нису очекивали, јер су и прошле недјеље поводом празника Светог Саве добили пакетиће које им је даровао игуман манастира Житомислић Данило Павловић и братство манастира.

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара др Велибор Миливојевић казао је да је Фондација “Заједно за младе Др Даница Грујичић” донирала 100 пакетића за најмлађе у Мостару, те да су прошле седмице у сарадњи са Универзитетом Источно Сарајево, Универзитетом Бања Лука и Удружењем студената Републике Српске у Србији посјетили Мостар и довезли пакетиће.

Пакетићи су даровани у оквиру акције ”ЗАЈЕДНО ЗА ДЕЧИЈЕ ОСМЕХЕ” која је проведена и у Невесињу, Билећи и Љубињу, а циљ је био да поводом Савиндана обрадују најмлађе сународнике.

Миливојевић је навео да се Фондација и др Даница Грујичић баве хуманитарним радом и подршком  младима како на простору Републике Србије тако и на простору Републике Српске, те да ће убудуће неке од својих активности проводити и на подручју Херцеговине и Мостара.

Извор: https://topportal.info/