Прeдставник Епархије на састанку у вези са организацијом Манифестације „Дучићев дан“

У просторијама Градске управе Требиње, у сриједу, 31. марта 2021. године, одржан је састанак на којем је разматран план за организовање овогодишње Манифестације „Дучићев дан“.

На позив Начелнице Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Града Требиња, госпође Слађане Скочајић, састанку су, уз њене најближе сараднике у овом Одјељењу, присуствовали и директорица Музеја Херцеговине Требиње Ивана Грујић, члан Савјета Манифестације „Дучићев дан“ Ђоко Вучинић и Представник Епархије захумско-херцеговачке и приморске за културу и медије, ђакон Бранислав Рајковић.
 
Традиционална манифестација културе „Дучићев дан“, посвећена великом песнику Јовану Дучићу, биће одржана у Требињу, 7. априла, текуће године године, настојећи да и у отежаним оклоностима, сачува свој духовни, научни, умјетнички и опште културни карактер, чувајући првенствено успомену на овог великог пјесника. Свој допринос овој традиционалној манифестацији, која ће се одржати на Благосвијести, даће и Епархија захумско-херцеговачка и приморска, првенствено богослужењима у Благовјештенској цркви и поменом пјеснику Јовану Дучићу, који је и сахрањен у овом Храму на Црквини.
 
Представник Епархије ЗХиП за културу и медије,
Бранислав Рајковић, ђакон