ВАСКРС ЗА СВЕ: ДОБРОТВОР подијелио помоћ за сто породица у долини Неретве

Хуманитарно друштво ”Добротвор” из Мостара које дјелује при Српској православној цркви почело је данас велику хуманитарну акцију ”Васкрс за све” у којој је подијељена хуманитарна помоћ и васкршња јаја за око 100 породица.

Вриједни волонтери ”Добротвора” јутрос су кренули са подјелом пакета, те је из Владичанског двора у Мостару помоћ у току дана одвезена на стотину адреса у Мостару, Чапљини, Стоцу, Равном, Источном Мостару и Широком Бријегу.

Предсједник ”Добротвора” Мирко Лечић каже да ће за око 100 породица од Равног до Источног Мостара бити подијељена помоћ, хуманитарни пакети са прехрамбеним и хигијенским потрепштинама, те јаја, а вриједност акције је око 10. 000 марака.

Он додаје да су акцију финансирали мостарски Срби из дијаспоре које су организовали Брано и Александра Бошковић, затим Мостарац са београдском адресом Никола Дамјанац, а помогло је и Федерално министарство за избјегла и расељена лица са двадесет прехрамбених пакета, те Координација Срба Мостар и  парохијани из Мостара са својим прилозима колико је ко могао.

Лечић напомиње да друштво ”Добротвор” опстаје и ради уз помоћ добровољних прилога и кутија за хуманитарну помоћ које су постављене у храмовима у долини Неретве, те кроз цијелу годину настоји помагати онима којима је помоћ најпотребнија. ”У овим данима пред највећи хришћански празник требамо се сјетити свих оних који у овим тешким данима за цијели свијет требају нашу помоћ. Нисмо сретни што нам се број корисника од прошле године удуплао, чему је сигурно допринијела пандемија вируса корона, али смо срећни што постоје људи који имају слуха и љубави у себи да подрже овакву акцију”, казао је Лечић.

Волонтерке Бојана Анђелопољ и Драгана Муратовић истичу да сваке године учествују у организацији хуманитарних акција за празнике како би и људи који су сами или социјално угрожени осјетили радост празника и спознали да нису сами.

”Желимо да људима бар накратко вратимо осмјех на лице и да виде да нису заборављени и да могу рачунати на помоћ заједнице”, навела је Анђелопољ.

Драгана Муратовић наводи да ”Добротвор” често помаже људима којима је помоћ потребна и да за празнике нико није заборављен.

Један од корисника којима су волонтери данас покуцали на врата је Максим Буквић који живи сам. Недавно му је преминула супруга и каже да му посјета и помоћ значе јако много.

”Шта ми год треба идем у ‘Добротвор’ и они то одмах ријеше. Ја имам доста година и свега сам се нагледао у животу. Важно је да се помажемо и будемо при руци једни другима, да се не свађамо и не дијелимо. То је и најважнија порука за празнике”, каже Максим.

Извор: topportal.info