ВЛАДИКА ДИМИТРИЈЕ СЛУЖИО У НЕВЕСИЊУ, УРУЧЕНИ ВАСКРШЊИ ДАРОВИ

Епископ захумско херцеговачки и приморски Димитрије данас на Велики четвртак служио је свету архијерејску литургију у Храму Вазнесења Господњег у Невесињу.

Преосвећеном Владици у литургији, која се служи у спомен Христове Тајне вечере, саслуживало је бројно свештенство Епархије, уз молитвено учешће вјерног народа Невесиња.

Након богослужења вјерници су приступили Светој тајни причешћа.

У бесједи, којом се обратио вјерницима, владика Димитрије је поручио да у ове велике дане будемо истинити људи и да не лажемо себе нити своје ближње, јер то је једини спас како не би кренули путем издаје и преваре.

– Треба да пазимо на наше срце и на наше ближње, да будемо према свима људи, као што је говорио патријарх Павле – истакао је Димитрије

Након богослужења, у окиру Фондације „Свети Вукашин“, уприличена је подјела 15 васкршњих пакета породицама који су у стању социјалне потребе, како би достојанствено дочекали најрадоснији хришћански празник.

Свештеник Славко Лаловић подсјетио је да је Фондација „Свети Вукашин“ основана са благословом владике Григорија, а циљ Фондације је да се помажу стари, немоћни, болесни, многочлане породице, самохрани родитељи.

– Није довољно само вјеровати у Бога, него треба нашу вјеру да преточимо у дјела, и ми се трудимо да у пракси покажемо да смо права истинска дјеца Божија – рекао је Лаловић.

Он се захвалио свим људима добре воље који су донирали средства да се ова акција реализује.

– Најважније је да имамо пуно срце љубави према другима људима, да наставимо да се боримо како нам је Христос рекао, да превазиђемо све тешкоће и да свој крст достојанствено донесемо до Голготе и мјеста вакрсења – поручио је Лаловић.

Он је додао да огранак Фондације „Свети Вукашин“ недавно покренут и у Невесињу. Изразио је наду да ће ова акција наредне године обухватити још више породица.

Извор: Радио Невесиње

фото: Младен Вујадиновић