Свети Вукашин – Фондација Епархије ЗХиП: Велика васкршња акција за социјално угрожене породице

Свети Вукашин – Фондација Епархије ЗХиП организовала је велику васкршњу акцију “Радост Васкрса“, у оквиру које су подијелили 44 прехрамбена пакета и платили рачуне за струју за социјално најугроженије појединце и породице нашег града.

Захваљујући доброчинству бројних појединаца, колектива и предузећа из Требиња, источне Херцеговине, Републике Српскe и иностранства, наши суграђани у стању социјалне потребе даровани су свјежим и обојеним јајима, печењем, сувим месом, питама, колачима, воћем и поврћем и другим уобичајним намирницама у духу прославе најрадоснијег хришћанског празника.

„Радост је стање духа! Нема радости тамо гдје се даје, а очекује се нешто за узврат. Нема радости тамо гдје се прима, а не благодари се. Васкршњи дар смо уручили за 44 породице, с тим да смо четири породице помогли плативши им рачуне од струје. Жеља нам је била да на њиховим трпезама буде исто што и на нашим. Хвала добрим људима који су својим прилогом помогли да у оволикoм обиму буде овај Васкршњи дар“, наводе из ове Фондације.

Они додају да су се у хуману акцију, поред осталих, укључили и наши суграђани који живе од рада на селу и самохрана мајка троје дјеце, којима су такође помогли.

Женски чланови Фондације били су задужени за припрему сланих и слатких делиција и декорацију васкршњих пакета, које су мушки чланови подијелили социјално угроженим породицама.

Извор: Радио Требиње