Игуман Данило Павловић добитник ‘Вечерњаковог печата’: Годинама гради мостове међу људима

Награда Вечерњег листа ‘Вечерњаков печат’ у категорији ‘Религија’ вечерас је додијељена игуману манастира Житомислић, архимандриту Данилу Павловићу.

У образложењу награде која се додјељује за међурелигијски дијалог наведено је да игуман Данило Павловић годинама гради мостове у граду на Неретви, труди се побољшати односе са другим народима за бољу заједничку будућност, залаже се за суживот, повратак и обнову и изградњу Мостара. За допринос и подршку међурелигијском дијалогу у БиХ награђен признањем ”Зеничка повеља мира” у 2020. години.

Часна сестра Бланка Јеличић и муалима Шејла Мујић-Кеврић уручиле су игуману Данилу Павловићу ‘Вечерњаков печат’.

”Част нам је вечерас прогласити побједника ове јако вриједне награде која се односи на међурелигијски дијалог”,  казале су.

”Врло ми је драго да могу говорити, нарочито након овакве најаве и оваквог уручења награде. Ја бих данас требао казати хвала свима, хвала Вечерњаку за номинацију, хвала онима који су ме изабрали, и хвала с. Бланки и Шејли које су ми уручиле награду. Све је много лијепо, а ја сам награђен за ово што сте чули, за међурелигијски дијалог, суживот, сарадњу и ја све то што радим 20 година као свештеник, радим не мислећи да је то нешто велико. Мислим да су то ствари на које смо сви позвани. Дакле, дијалог, суживот, међусобна љубав је нешто на што нас позива Јеванђеље и лна шта нас позива људскост коју имамо у себи. Хвала свима на томе што сте ме препознали као таквог и ја заиста се трудим да то и будем. Надам се да ће ме Господ наградити да тако и свој живот завршим у чежњи и нади да ћемо сви живјети у међусобној љубави и поштовању”, рекао је игуман Данило Павловић.

Извор: topportal.info