Служен помен на Придворачкој јами

У Придворцима је данас служен парастос за 13 Срба које су локалне усташе бациле у Придворачку јаму у ноћи 23. на 24. јун 1941. године.

Након 80 година, ове јесени се очекује да буде завршена изградња заједничке гробнице и спомен-обиљежја на градском гробљу у Подгљивљу, како би страдалници били достојно сахрањени.

“У завршној смо фази изградње гробнице и одговарајућег споменика за придворачке жртве, очекујем да тај посао буде завршен до почетка јесени, како бисмо наредне године, у ово вријеме, упалили свијеће и положили цвијеће на њиховој заједничкој гробници у гробљу у Подгљивљу”, рекао је предсједник Скупштине Града Требиња Драгослав Бањак.

Он је навео да је договорена и израда два мозаика, који ће бити саставни до гробнице.

Парастос је служио парох Милан Бужанин, а цвијеће су положиле делегације Града Требиња, Борачке организације Града Требиња и потомци страдалих.

“Свака стопа српске Херцеговине је натопљена крвљу мученика, треба да се угледамо на Христа и опраштамо онима који су учинило ово злодјело, да се присјећамо страдања наших предака и да се на овом страдалном мјесту сабирамо и окупљамо”, истакао је парох Бужанин…

више : Радио Требиње