Света Архијерејска Литургија и помен у Коњицу

,,Загрљени одлазимо у неки бољи свијет

У суботу 19. јуна на Духовске задушнице у храму Светог Василија Тврдошког и Острошког на гробљу Мусала у Коњицу служена је Света Архијерејска Литургија, којом је началствовао Епископ Захумско-Херцеговачки и Приморски Димитрије уз саслужење протојереја-ставрофора Радивоја Круља пароха мостарског, те свештеника Александра Шмање и Дејана Грчића.

Након Свете Литургије одслужен је помен упокојеним и пострадалим коњичанима, као и најмлађој  невино пострадалој дјеци Петру (7) и Павлу (5) Голубовић, који су са својим родитељима звјерски побијени почетком јула 1992. године у Коњицу.

У својој бесједи, над гробом дјечака Епископ Димитрије рекао је да жртва ова два дјечака Петра и Павла узроди родом праштања, љубави и новог (вјечног) живота. Тако је одувијек било, то можда превазилази наше поимање, али тако су говорили древни светитељи да је крв мученика сјеме хришћана, сјеме живота. Тако и ми да не губимо наду, јер остављена нам је слобода у овом животу да постанемо или свети људи Божији или на жалост људи звијери, па се тако могу десити и разни злочини и звјерства. Преко свега тога да нам да Бог да имамо вјере, да наш бол простремо пред ране Христове и пред лик Христов, да би нам Он тај бол ублажио…