Најава представљања књиге у част митрополита Амфилохија и епископа Атанасија

Промоција књиге Вера и мисао у вртлогу времена: међународни зборник радова у част митрополита Амфилохија (Радовића) и епископа Атанасија (Јевтића), требињској, херцеговачкој и уопште публици заинтересованој за личности и дјела ових архијереја Цркве, биће приређена у требињском Саборном храму, у недјељу, 8. августа 2021. године, од 20.00 часова.

Током представљања овог зборника говориће: изабрани митрополит црногорско-приморски Јоаникије (Мићовић), епископ диселдорфски и њемачки, др Григорије (Дурић), др Микоња Кнежевић и др Андреј Јефтић.

Приређивачи ове новообјављене књиге, у којој се по први пут анализирају и критички врједнују неки аспекти мисли и дјела митрополита Амфилогија и епископа Атанасија, јесу: Андреј Јефтић, Микоња Кнежевић, Раде Кисић.
 
Зборник је публикован у издању Православног богословског факултета Универзитета у Београду, Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ Универзитета у Источном Сарајеву и Матице српске – Друштва чланова у Црној Гори. 
 
На 824 стране зборник обухвата 36 радова на српском, руском, енглеском, грчком и француском језику, из пера аутора који раде у осам држава.
 
Добро дошли!
 
Представник Епископије ЗХиП за културу и медије,
Бранислав Рајковић, ђакон