Црквено народни сабор у Биограду

У невесињском селу Биограду, храм посвећен Успењу Пресвете Богородице, а освећен  далеке 1866. год. прославио је крсну славу. Евхаристијским сабрањем начелствовао је парох бањанско – рудински  свештеник Раденко Копривица уз саслужење мјесног пароха Славка Лаловића и бројног вјерног народа.
 
Заиста је данашњи дан био посебан за све житеље Биограда, Раста и осталих пријатеља овога села, наиме, парохијски дом који се гради три године завршен је и стављен у функцију. Оно што посебно треба издвојити јесте чињеница да се сваке године скупе значајна материјална средства која бивају утрошена у уређење храма и околине.
 
Са сабора су упућене поруке мира и добродошлице свим људима добре воље. Кум овогодишње славe био је угледни привредник Георг Појужина са породицом.
 
Да све буде како се пожељети може побринули су се етно група „Свети Димитрије“, невесињско културно умјетничко друштво и народни гуслар Милош Паровић, који су својим изведбама разгалили душу присутног народа. Нијe изостало ни витешко надметање гдје је до изражаја дошла вјештина и снага дивних момака са овога поднебља.