Савјетовање за вјероучитеље Православне вјеронауке у средњим школама

Дана, 27. новембра 2021. године у сали Културног центра Источно Сарајево одржано је прво стручно савјетовање  за вјероучитеље у средњим школама Републике Српске и Федерације БиХ. 
 
Уводну ријеч уз ријечи добродошлице учесницима семинара, упутио је Предсједник Катихетског одбора Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Господин Г. Хризостом.
 
Након уводног поздравног дијела услиједила су предавања према утврђеном распореду тема и предавача:
 
1. Професори Православне вјеронауке у свједочењу Православља у средњим школама, проф. др о. Дарко Ђого
2. Процес сазнања у настави, проф. др Биљана Сладоје Бошњак
3. Права и улога професора Православне вјеронауке у средњим школама, др Славољуб Лукић, инспектор – просвјетни савјетник за Православну вјеронауку
 
Након сваког предавања услиједила је дискусија. Дијалог између предавача и слушалаца обиловао је корисним савјетима. Учесници семинара су били у прилици да стекну нова сазнања којима ће моћи да унаприједе свој рад на пољу ширења Христове науке.
 
Трпезом љубави, размјеном идеја и искустава, дружење је настављено у парохијској сали храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима – Источно Ново Сарајево.
 
Користимо и ову прилику да се захвалимо за организацију, добродошлицу и гостопримство митрополиту дабробосанском  Хризостому и свештенству ове богомспасавене нам митрополије.
 
Жанела Пажин,
проф. Православне вјеронауке