ХРАМОВНА СЛАВА У КОЊИЦУ

У петак 14. јануара 2022. године на празник Обрезања Господа Исуса Христа и Светог Василија Великог, прослављена је храмовна слава саборног храма у Коњицу. Светом Литургијом началствовао је протојереј-ставрофор Радивојe Круљ, парох мостарски уз саслужење јеромонаха манастира Завала Марка Прцовића, свештеника мостарског Небојше Радића и пароха коњичког Дејана Грчића.

Након прочитаног јеванђеља сабраном народу обратио се свештеник Радивојe рекавши: да је Христос својим обрезањем показао, да није дошао да укине закон и пророке – већ да их испуни, те да није дошао привидно међу људе, већ истински као савршени Бог и савршени Човјек. Такође честитајући свима празник Светог Василија Великог, заштитника овога града и храма рекао је: да је Свети Василије, поред свог образовања и познавања , теологије, философије, реторике… јеванђеље проповиједао највише својим дјелима.

Овогодишњи кум славе био је Љубо Ћећез са својом породицом. Својим лијепим појањем службу Божију уљепшали су драги гости из Бара.

На крају Свете Литургије, чланови Удружења Коњичана Републике Српске, обрадовали су најмлађе, пригодним пакетићима.