Хуманитарно друштво „Добротвор“

Хуманитарно друштво „Добротвор“ основано је у склопу Српске Православне Црквене Општине Мостар и почело са радом 2011. Године, са циљем да помогне људима којима је помоћ заиста потребна, јер живе у јако тешким условима и немају основна средства за нормалну егзистенцију. Заштитник и слава хуманитарног друштва „Добротвор“ је свети Јован Милостиви, који се прославља 25. новембра.

Од јула 2012. године хуманитарно друштво „Добротвор“ је почело са интензивнијим радом. Од тада сваког мјесеца друштво брине и води рачуна о десетак породица, којима обезбјеђује храну, одјећу, лијекове, даје једнократне новчане помоћи, пружа услуге превоза старијих особа, води рачуна о дјеци која су остала без родитеља, итд. Број корисника се из дана у дан повећава и сада броји око стотину двадесет.

Тренутно једина редовна примања „Добротвор“ добија од града Мостара, чији мјесечни износ није довољан да одговори свим потребама корисника. Свака помоћ, било новчана или у роби, храни или одјећи била би од огромног значаја за рад и дјеловање ове хуманитарне организације.

Донаторске прилоге за рад хуманитарног друштва „Добротвор“ можете уплатити на жиро рачун:

Рајфајзен банке Мостар
1610200056880025
са назнаком: за рад хуманитарног друштва „Добротвор“

Контакт телефон: 00387 65/923-990

Двогодишњи извештај о раду

Јереј Марко Гојачић