Daily Archives: 20. маја 2012.

Света Литургија у селу Идбар код Коњица

У пету недељу по Васкрсу, у селу Идбар Општина Коњиц, јереј Милан Бужанин парох Коњички служио је Свету Литургију, на којој су се за ову прилику окупили некадашњи становници овог села, њихови потомци и пријатељи. Након Свете Литургије и причешћа уприличена је трпеза љубави.

Света Литургија у Раштанима

Дана 20.05.2012.г. у Раштанима, у капели Светог вазнесења Господњег у православном гробљу, служена је Света Литургија уз присуство великог броја вјерних из цијеле мостарске парохије. Свету Литургију служио је парох треће мостарске парохије јереј Небојша Радић.

Списак невино страдалих Срба из Мостара у Другом свјетском рату

Иницијатива за састављање овога списка потекла је од потомака страдалих Срба из Мостара у Другом свјетском рату. Списак су уредили чланови одбора за прикупљање података о страдалим Србима у Другом свјетском рату: предсједник Чворо Ранко, јереј Данило Боро, г. Булајић Владо, г. Вуковић Никола, гђа Даничић Рајка, г. Дошло Ацо, г. Ковачевић Перо, г. Крњеушић Младен, г. Лазаревић Сретен, г. Пантић Гојко; на основу података из књиге Споменица Мостара 1941 – 1945, података из архива Града Мостара, те на основу личних изјава потомака страдалих. Основни циљ ове иницијативе је да се имена свих страдалника упишу приликом обнове Саборне Цркве у Мостару.

Желимо да добијемо што објективнији и потпунији попис, зато уколико имате било какве податке о невино страдалим Мостарцима у Другом свјетском рату, или ако имате неке друге примједбе, молимо Вас да нас контактирате путем телефона 00387-36/554-121,факс 00387-36/554-120 и e-mail spcmostar@gmail.com.

Молимо Вас да нам такође достављате податке о страдалим Мостарским Србима у Првом свјетском рату, као и у протеклом рату од 1992 – 1995 године.

Списак (пдф документ)