Daily Archives: 17. јуна 2016.

Концерт етно групе „Траг“ у Метковићу

У Градском културном средишту Метковић, оджан је концерт етно групе „Траг“ у организацији црквене општине Метковачке. Прије концерта присутнима обратио се парох Метковачки Борис Чоловић, а потом игуман Житомислићки архимандрит Данило. Концерту су присуствовали замјеница министра регионалног развоја РХ госпођа Марија Вучковић, замјеник градоначелнице господин Никола Грмоја и многи наши парохијани и суграђани из Метковића.

Након прелијепог концерта, уз припремљено послужење, дружење је настављено у парохијском дому.

Промоција збирке пјесама „Задужбина“ и монографије „Храм Светог Георгија на Вјенчацу“

У сриједу вече у библиотеци „Св. Јустин Ћелијски“ уприличено је књижевно вече посвећено младом пјеснику и прозном ствараоцу Велибору Шиповцу. Представљена је његова збирка пјесама „Задужбина“ и монографија „Храм Светог Георгија на Вјенчацу“. У пуној сали епархијске библиотеке изабрано друштво пјесника и љубитеља поезије имало је прилику чути један дио из стваралачког опуса овог младог али вриједног и надахнутог писца и поете. Будући на трагу успомене на свог покојног оца проте Ратка Шиповца, Велибор је окупљеној публици показао да му је ријеч коју изговара изузетно важна, и да је спреман у сваком тренутку да се жртвује за њу, али и да свједочи истину из дубине своје пјесничке душе, не бојећи се посљедица нечијег свиђања или не свиђања. На тај начин нам се открива његов дар и таленат искључиво њему својствен, не помућен улагивањем или жељом за допадањем, али самим тим уникатан и занимљив његовим читаоцима. Њему самом остаје борба са сопственим стваралачким духом која ће вјерујем бити побједоносна у сваком погледу у времену које нам предстоји.

Центар за културу из Добоја даровао књиге за библиотеку у Пребиловцима

У среду, 15. јуна Храм Васкрсења Христовог у Пребиловцима и библиотеку „Света Стана Арнаут“ посетили су гости из Центра за културу града Добоја. Том приликом гости из Добоја су библиотеци донирали преко хиљаду наслова књига разног жанра и тиме обагатили библиотечки фонд. У протеклих месец дана људи из центра за културу спровели су акцију сакупљања књига и тиме привукли многе да донирају књигу за Пребиловце. Ова сарадња између библиотеке и центра за културу наставиће се на обострано задовољство организовањем промоција, изложби итд.