Daily Archives: 8. новембра 2016.

Митровдан у Манастиру Тврдош

Празник Светога Великомученика и Побједоносца Димитрија Солунског, прослављен је у Манастиру Тврдош, свечарски и празнично. Свету Литургију служили су јеромонах Димитрије (који је и сам свечар овога Празника), протојереј Никола Јанковић и јерођакон Антоније. Вјерном народу о. Никола се обратио кратком бесједом. Послије Св. Литургије у манастирској трпезарији припремљено је послужење за све присутне.

Бесједа о. Николе

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Посјета Владике Григорија Стокхолму

У својој посјети Стокхолму од 2. до 7. новембра 2016.године, Преосвештени Епископ Захумско-херцеговачки и Приморски Господин Григорије посјетио је Православне у овом граду.

Сусревши се најприје са Његовим Преосвештенством Епископом Британско-скандинавским Господином Доситејем са којим је служио и свету архијерејску Литургију у храму Светога Саве у Стокхолму, Владика Григорије приликом свог боравка у овом Шведском граду посјетио и сиријске архијереје Шабу и Бењамина и том приликом са њима размјенио искуства живота цркве као и прилике у којима данас опстају наша два народа.

Суштински детаљ посјете Владике Григорија Стокхолму свакако је била донаторска вече за обнову храма Свете Тројице у Мостару. Организатори донаторске вечери као и Владикиног предавања под називом „Обнова живота у доњој Херцеговини и повратак избјеглог народа у Мостар и долину Неретве“ били су чланови удружења Херцеговаца „Свети Василије Острошки“ у Стокхолму.