Daily Archives: 21. марта 2017.

Епархијско такмичење из Православне вјеронауке

У суботу 18. марта у ОШ „Ристо Пророковић“ у Невесињу одржано је епархијско такмичење из Православне вјеронауке за подручје Епархије Захумско-херцеговачке и Приморске. Ученици петих разреда са подручја наше епархије имали су могућност да покажу своје знање на тему „Богослужења и празници“ . Ово такмичење је услиједило након одржаних школских и општинских такмичења, послије којих је формирана листа такмичара, који су се пласирали за епархијско такмичење. Ученици су имали на располагању 90 минута, да ријеше тест који је садржао 31. питање.

Прво мјесто подјелили су Јана Антељ из Гацка и Никола Брборић из Љубиња. Друго мјесто припало је Тамари Дуки из Требиња, а трeће мјесто је припало ученици из Невесиња Јовани Вуковић.

Посебну захвалност за организацију овог такмичења заслужила је ОШ „Ристо Пророковић“ и њена директорка Мара Шаран, која се потрудила да ово такмичење протекне у најбољем реду.

Сви ученици и вјероучитељи су награђени пригодним поклонима које су обезбједили Епархија Захумско-херцеговачка и Приморска и Црквена општина Невесиње.

Такмичење је протекло у лијепој и другарској атмосфри, а учесници су након такмичења отишли својим кућама пуни лијепих утисака.

Предавање протојереја-ставрофора Гојка Перовића у Саборишту ЦО Билећа

У препуној сали Саборишта ЦО Билећа, у Крстопоклону недељу, 19. марта 2017. године, у оквиру Великопосног циклуса предавања, протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије, одржао је предавање на тему „Зашто су хришћани срећни људи“.

Тонски запис предавања:

Крстопоклона недеља у Билећи

У трећу недјељу Васкршњег поста, посвећену Часном Крсту Господњем, 19. марта 2017. године, у Саборном храму Светог Саве у Билећи, Свету Литургију служио је јереј Данило Боро уз саслужење протојереја – ставрофора Небојше Коловића.

Трећа Недеља Часног поста у селу Плана

У трећу недељу Васкршњег поста, посвећену Часном Крсту Господњем, 19. марта 2017. год, у цркви Светог Великомученика Георгија, у селу Плана код Билеће служена је Света Литургија.