Daily Archives: 10. фебруара 2019.

Радио емисија „У СРЕТАЊЕ ПРАЗНИКУ“ – 15. епизода

Гост емисије „У сретање празнику“ овог петка био је Његош Вељанчић, вјероучитељ у Мостару. Говорили смо о јевањђељу које је читано у недјељу, 10. фебруара, а између осталог – и о светом Трифуну, кога прослављамо наредне седмице. Водитељ: Сунчица Пешић.

Трећи дан скупа „Теологија у јавној сфери 2019.“

Трећег и посљедњег радног дана скупа „Теологија у јавној сфери”, према плану манифестације, одржана је посљедња панел дискусија, разговор о књизи, а приређено је и главно предавање.
У панел дискусији, која је одржана у Културном центру Требиње, под насловом „Богатство и сиромаштво у свијету екстремних неједнакости”, уз вођење мср Андрее Јовановић, учествовали су: доц. др Ненад Божовић, доц. др Владан Ивановић и мср Зоран Ћирјаковић.

 

 

Нешто касније, истог дана, у Музеју Херцеговине Требиње уприличен је разговор о књизи доц. др Растка Јовића „Динамика хришћанског идентитета”.

 

Главно предавање овогодишњег Скупа одржао је проф. др Лучијан Турческу, излажући своја разматрања на тему „Религија и Европа након пада Гвоздене завјесе.”
Непосредно након поменутог предавања затварајући радни дио Шестог годишњег скупа, присутнима се обратио епископ диселдорфски и њемачки Григорије, а након њега, у име организатора, и директор Центра за философију и теологију Требиње, протопрезвитер ставрофор Владан Перишић.

Видео запис – „Теологија у јавној сфери 2019.“ – Три кратка предавања

У петак, 8. фебруара од 11 часова, одржана су три кратка предавања. Прво, на тему „Утицај информационих технологија на процес образовања омладине и научног стваралаштва“ одржао је професор Електротехничког факултета у Београду др Жељко Ђуровић. Професор Филозофског факултета и угледни економиста др Миодраг Зец говорио је на тему „Држава – могући концепти“, док је Благоје Пантелић, уредник портала Теологија.нет, говорио о овом порталу и његовом утицају, као и о стању црквених медија уопште.