Daily Archives: 4. фебруара 2021.

Обавјештење: Отказивање скупа „Теологија у јавној сфери“

Традиционални годишњи теолошки скуп Теологија у јавној сфери који се од 2014. године одржава у организацији Центра за философију и теологију (Требиње), а под покровитељством Епархије захумско-херцеговачке, ове године неће бити одржан. Пандемија ковида-19 која и даље на много начина ограничава живот читаве планете поставила је пред организаторе скупа препреке које су несавладиве. Стога је организациони одбор, с благословом Епископа ЗХиП, г. Димитрија, донио одлуку да скуп овог фебруара не буде одржан. Изражавамо наду и увјерење да ћемо наредне године бити у прилици да се вратимо успостављеној традицији и наставимо са даљим радом. Свим досадашњим учесницима и посјетиоцима, као и оним будућим, желимо добро здравље и Божји благослов до наредног сусрета!

Организациони одбор скупа Теологија у јавној сфери

Позив за упис на Академију СПЦ за уметност и консервацију

Академија Српске Православне Цркве за уметност и консервацију у Београду позива све заинтересоване да конкуришу за упис на основне академске студије, за академску 2021/22 годину.

Висока школа – Академија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију је за двадесет осам година постојања изњедрила више од двије стотине дипломираних црквених умјетника, кojи су препознти и признати од стране Цркве. Један број њих су и прeдавачи у основним и средњим школама, као и на факултетима у оквиру основних и постдипломских студиjа умјeтнoсти. Дипломирани конзерватори рестауратори данас су руководиоци или чланови стручних тимoва у институцијама културе у Србији (Заводи за Заштиту Споменика Културе, Музеји, Галерије) и другимм земљама.

У наставку су детаљније нформације о самој академији и овогодишњем конкусу за упис:
 
Представник Епархије ЗХиП за културу и медије,
Бранислав Рајковић, ђакон