Павловдан у Павловој пећини и Павловој цркви – Света архијерејска литургија у требињском селу Доли

Прослављање Славе Петропавловске монашке обитељи, након недјељног Литургијског сабрања на Петровдан, у самом Манастиру, настављено је и богослужењима на Павловдан, у Павловој пећини и у новосаграђеној и новоосвећеној цркви, такође посвећеној апостолу Павлу, односно Сабору светих дванаест апостола.

Вечерње богослужење са петохљебницом служено је у навечерје Празника у Павловој пећини, а јутарњим Литургијским сабрањем вјерни су, изнова освећујући васколики простор и вријеме, осветили и новосаграђени храм у, само привидно, запустјелом требињском селу Доли, чију градњу и оживљавање је подстакло једно упокојење (https://eparhija-zahumskohercegovacka.com/?p=73410).
 
Светом архијерејском литургијом началствовао је епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије, након еванђеоског читања указујући на значај и допринос Светог апостола Павла и апостола уопште.
 
 
Трудом и љубаву игуманије Павле, њеног манастирског сестринства али и још многе браће и сестара, које окупља ова обитељ, након Храмовне трпезе, читава околина храма претволила се у трпезу љубави, којом су се, такође, укријепили сви присутни, пристигли на ово чудесно мјесто уским путевима и каменим сеоским стазама.
 
Бранислав Рајковић, ђакон