Daily Archives: 25. фебруара 2020.

Прeдставник Епархије на састанку поводом планирaња „Требињског културног љета“

Савјет Манифестације „Требињско културно љето“, у простору Градске управе Града Требиња одржао је састанак поводом планирања програма „Требињског културног љета“ 2020. године, а којем је присусвовао и представник Епархије захумско-херцеговачке за културу и медије, ђакон Бранислав Рајковић. Овом састанку, вођеном од стране Градоначелника и Предсједника Савјета, господина Мирка Ћурића, присустволи су и представници културних, образовних, туристичких, медијских и других институција у Граду Требињу, значајних за ову Манифестацију.Током састанка анализиран је програм „Требињског културног љета“ из претходних година, на основу чега су утврђене начелне смјернице за овогодишњи програм, који ће ускоро бити и коначно утврђен.

Представник Епархије ЗХиП за културу и медије, 
Бранислав Рајковић, ђакон

Представници Министарства одбране и Оружаних снага БиХ у посјети Епархији ЗХиП

Епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије сусрео се данас са представницима Министарства одбране Босне и Херцеговине и Оружаних снага Босне и Херцеговине. 
Сусрет је уприличен у просторијама Епархије захумско-херцеговачке и приморске у Требињу, а поводом припрема за овогодишњи централну прославу Видовдана, као Славе Трећег пјешадијског (Република Српска) пука. Током сусрета, у којем су са представницима Епархије разговарали: замјеник министра одбране, господин Мирко Околић, генерал-мајор Радован Илић, генерал-мајор Гојко Кнежевић, бригадир Душан Лужајић, пуковник Небојша Ивезић и настојатељ у Министарству одбране БиХ, презвитер Милорад Милинковић, утврђено је да ће поменута овогодишња централна прослава бити уприличена на подручју Епархије ЗХиП, односно у Требињу.

Представник Епархије ЗХиП за културу и медије, 
Бранислав Рајковић, ђакон