Daily Archives: 7. маја 2020.

Ђурђевдан у требињском Саборном храму

На Празник Светог Великомученика и Побједоносца Георгија у требињском Саборном храму Светом литургијом началствовао је протопрезвитер Никола Јанковић, уз саслужење требињских свештеника: Немање Дражића, Никице Ајдера, Милоша Ловрића, Милоша Мандића и вјерног народа. По читању Светог Еванђеља бесједио је отац Немања Дражић. 

Вјеронаука пише срцем

Љубав је све што нам на свијету треба,
а вјеронауку волимо одавде до неба : )

Наша задаћа је била да напишемо зашто волимо вјеронауку. Желимо да вјеронаука буде та која нас учи да волимо, да будемо људи и да се радујемо.

Христос васкрсе!

Воле вас мостарски ђаци и њихова вјероучитељица

 

Прослава мучеништва – Ђурђевдан у Гомиљанима код Требиња

Евхаристијским сабрањем и ломљењем славског хљеба прослављена је слава заједнице вјерних окупљених око храма Светог Георгија у Гомиљанима, требињском селу са три храма, од којих два чекају своју обнову.

Светом литургијом началствовао је надлежни парох протопрезвитер – ставрофор Борис Бандука, указујући у својој бесједи на значај мучеништва, којем се предао и Свети Георгије: Сабрани смо данас да славимо мучеништво, а мучеништво није ништа друго до свједочење Христа Господа, којег је храбро и одлучно исповједио својом мученичком смрћу Свети Георгије. Он излази пред цара и говори да је хришћанин. Гледајући какве све муке и понижења трпе хришћани, он прије свога мученичког страдања, проповједа и говори о Христу. Неустрашиво проповједа и свједочи да није тешко подносити страдања и постати свједок Божије правде и љубави. Мученичком смрћу бива удостојен вјечне Васкрсне радости, која надилази сваку овоземаљску радост.

 Бранислав Рајковић, ђакон